Vild med min Frieser

Stine Pedersen og Margrethe (Odynette)

Jeg har altid været vild med frieseren, og havde aldrig turde håbe på jeg skulle have min egen. Indtil en dag der flyttede et par ned på nabogården som havde en del Irish cob og en enkelt frieserhoppe. Hoppen fik føl sommeren 2010, snakkede med ejeren og gav et bud da jeg var meget int i føllet. Så fik jeg da en halv frieser, da han er blandet med Irish cob.

Hoppen, som hedder Margrethe i daglig tale tabte sig rigtig meget, og jeg fik et godt tilbud om at tage hende med da hun ellers bare skulle slagtes. Jeg turde godt give hende chance, ville prøve at fede hende op og gøre hende til ridehest igen. Jeg fik så også at vide der var papirer med til hende og dem ville jeg selvfølgelig få med.

Det viser sig så at det kun var en kopi af hendes tavle identitetsnr og læbetatovering og at hun var meldt død i Holland. Efter jeg havde skrevet lidt med Kira Clausen skrev hun nogle forskellige muligheder jeg havde for at kunne få hendes papirer igen. Jeg kontakter Stald Gammelgaard hvor Marijke Punt ringer til Holland og for bekræftet at hun er meldt død.

Marijke fortalte jeg skulle få dyrlægen ud og få ham til at bekræfte at Margrethe havde den læbetatovering som der stod i de kopier jeg havde. Dyrlægen kunne ikke finde nogen tatovering, men Kira havde så skrevet at vi skulle kigge under tungen. Og pænt nok der er en lang tatovering med nummeret på. Dyrlægen laver så en bekræftelse om at det er hoppen med den tatovering og det sender jeg sammen med et brev til Holland, om det er muligt jeg kan få hendes stambog.

Efter en måned får jeg så hendes KFPS stambog fra HollandJ

Jeg fik Margrethe og føllet hjem 30 september 2010, og lige fra start begyndte Margrethe at tage på. Nu har jeg snart haft hende i et år og hun har taget over 100 kg på og er blevet en temmelig bred dame J

Jeg har fået den bedste konehest man kan tænke sig, hun er så god af sig og gør alt for at behage mig.

Det var lidt om min Frieser Margrethe.

Kira Clausen og Rickert

Her er min dejlige dreng Rickert (2005) efter Bente 412, som jeg købte i Midtjylland i 2008. Han er en fuldpapirs vallak fra Stal Wijdewormer i Holland, hvor farmand også bor.

Drømmen om den sorte hingst har fulgt mig i 23 år, og efter en lang ridepause og en erkendelse af at jeg nok aldrig kom i gang igen, stod han der pludselig. En stor, sort, brusende hingst med en hårpragt uden lige. Jeg anede absolut intet om friesere dengang - men ham her måtte jeg bare eje.

Så stod jeg så der med en hest i hånden og ejede kun en hovrenser. Men kom da på ryggen af ham, og han var og er stadig alt hvad jeg har drømt om. Jeg er derfor faldet pladask for denne fantastiske race, dens udstråling, egenskaber og ikke mindst skønne gemyt. Jeg er simpelthen ”vild med min frieser…”

Herdis & Dennis Madsen

Lisa Ylke

Hej med Jer.
Vi er "familien Dalgaard" som består af Herdis og Dennis Madsen med 4 børn. og vi har 6 dejlige frieserheste som i vil kunne møde her på siden.


Lisa Ylke 7 års 2. præmie ster hoppe efter Ids. Hun er Herdis ridehest, men står i øjebliet på Hjørring rideskole for at blive redet op. Hun er en bestemt dame, men arter sig efterhånden rimeligt pænt.

Marijke Anne

"fam. Dalgaard" er også ejere af Marijke Anne 6 års 3. præmie hoppe efter Tsjerk. Hun er Dennis ride hest, men jeg havde desværre ikke nogen nyere billeder, så derfor er han ike på ryggen af hende. Han er på et år kommet op at ride La1 og LA2 på hende.

Zohra af Gammelgaard

Ydermere er "fam. Dalgaard" er også ejere af Zohra Gammelgaard. En 3 års hoppe efter Monte. vi købte hende da hun var 6 mdr gammel. Hun er nu så småt igang med tilridningen og er blevet en stor pige på 163cm. Hun skal kåres til sommer.

Annabell Ylke af Dalgaard

Annabell Ylke af Dalgaard er selv sagt ejet af Herdis og Dennis (omtales som "fam. Dalgaard") Hun er en 2 års. Vores første afkom og efter vores Lisa. Hendes far er Brandus. Hun er kun 1 år på billedet.

Fabienne M. med Gaia M. af Dalgaard.

Herdis og Dennis første frieser: Fabienne M. en 9 års stb hoppe efter Anne. Utrolig dejlig og omgængelig hoppe. Hun fødte den 30.3.10 et fint hoppe føl som skal hedde Gaya M. af Dalgaard. 

Til minde om Rykje van Bourboom

Dina og jeg tog til Holland Torsdag den. 15. april for at kigge på hest til mig. Vi til Blija hvor jeg skulle se på en frieser hoppe efter Aan hos nogen private. Den var rolig og sød, men løb med mig da jeg satte i trav, så jeg var usikker på om den ville være rolig når den skulle med i byen. Men jeg aftalte med dem vi kom igen lørdag morgen. Derefter skulle vi kigge på en hoppe hos Friesians for Eksport. Veralise efter Karel og Tsjerk. Manden red den først og han havde meget at holde i så det var nok ikke noget. Men vi prøvede den i ridehallen og Dina prøvede hende først, der var hun rigtig sød og flink. Jeg kunne vildt godt lide hende, også ridemæssigt. Men vi var ikke sikrere på om hun var ok. I hendes ene bagben. Lørdag morgen blev jeg enig med mig selv jeg ville aflyse hoppen der stod hos de private. Age havde også en hoppe, den hentede han først lørdag eftermiddag, men vi regnede ikke med at den var noget. Det eneste jeg havde hørt om den, var det var en fin rolig hoppe. Da vi kom ud til Friesians for Eksport ville jeg gerne ride Veralisa udenfor fordi jeg selv skal ride hende ude når jeg kom hjem. Dina prøvede hende først og jeg prøvede hende bagefter. Hun var fin men kiggede lidt. Så jeg var næsten sikker på det blev hende selv om jeg var usikker på det bagben ville komme til at give problemer senere. Da Age endelig kom med hoppen han havde, så vi hende løbe løs først, og hun var noget helt andet end de andre 2. Vildt lækker. Age red hende først da hun havde stået stille i 1. år. Dina red hende bagefter. Jeg prøvede hende bagefter i 10min. Når hun skridtede føltes det som om hun ville springe over til trav, selvom hun ikke gjorde det. Hun var meget arbejdsivrig, og hvis man holdt igen blev hun endnu mere ivrig for komme frem. Hvis man gav efter slappede hun af. Så stod jeg der med en lækker hoppe, men kunne jeg vænne mig til ride hende, eller skulle jeg vælge en anden som jeg kunne ride med det samme? Meget tid havde jeg ikke at gøre med for jeg skulle give Friesians for Eksport besked omkring kl.20. Og Age kørte kl. 19 til hingsteshow hvor vi skulle med. Mens vi spiste hos Age og Marieke var jeg meget stille for tankerne kørte rundt i hovedet på mig J Det var bestemt ikke nemt og mine forældre syntes med det samme det skulle være hoppen hos Age, fordi den anden havde det med benet. Jeg blev ved med tænke på om jeg nogensinde vil komme til ride hende. På den anden side, fik jeg klart mere for pengene hos Age, en hos den anden. På vej i lastbilen sagde Age at han var sikker på jeg nok skulle blive glad for Rykje og hvis ikke, kunne hun altid komme tilbage til ham. Så jeg ringede til mine forældre og fortalte at de ikke skulle ringe til Friesians for Eksport, og fortælle dem at det ikke blev deres før vi var kommet til show. Så det blev Rykje van Bourboom jeg kom hjem med. En dejlig hoppe fra 2005 på 165m.