Med Frieser Nord til Landsskuet i Herning

Nete Holm har skrevet denne dejlige beretning fra Frieser Nords fællestur til Landsskuet i Herning som ligeledes var hendes debut som showrytter på skuet.

Gennem de sidste år har jeg været fast tilskuer til Landsskuet i Herning og mens jeg har stået der og set hesteopvisningerne har jeg drømt om at det forhåbentligt en dag blev min tur til at ride rundt på grusbanen og i den store græsring.

Denne store drøm gik så endelig i opfyldelse i dagene d. 3-6. juli 2013, hvor jeg og min skønne hest Wickie fra Hasselholt indtog Landsskuet i Herning sammen med resten af showgruppen fra Frieser Nord, hvor vi gav show for fuld gas både fredag og lørdag. Det var med sommerfugle i maven og kæmpe smil på læberne, da vi indtog grusbanen og red vores sølvshow ”The way you make me feel”. Begge shows gik rigtig fint, til trods for både lånerytter og lånehest, samt alle de meget anderledes omgivelser der er i Herning :-)

Ud over vores shows, deltog Line med Nora og jeg med Wickie også i Herningkvadrillen, som afsluttede landsskuets program både fredag og lørdag. Det var en sjov oplevelse, da vi efter Jørgen Konges instrukser, kun øvede programmet 2 gange torsdag aften, sammen med alle de andre hesteracer, hvorefter vi gav opvisning fredag og lørdag eftermiddag hvor det hele bare klappede som det skulle :-)

For at få vist vores smukke friesere mest muligt deltog Kira med Hille og jeg med Wickie også i en Clinic, hvor Jørgen Konge fortalte om ”Det rette valg af hest” når man som køber står overfor det store hestemarked og skal vælge en race, samt den type hest man ønsker.

Sidst men ikke mindst deltog Kira med Hille, Line med Nora og jeg med Wickie i lørdagens gangartsklasse på tværs af alle hesteracerne til landsskuet. Frieserne viste sig rigtig godt frem, hvilket medførte en super flot 2. plads til Kira og Hille :-)

Trods nye og forholdsvis urutineret heste, alle de mange indtryk og utroligt mange mennesker, dyr og maskiner overalt i Herning, klarede hele showgruppen de 4 dage rigtig flot. Vi hyggede os utroligt meget i Frieser Nords camp, hvor vi havde grill, fællesspisning og hygge sammen hver aften.

Det har været en fantastisk og uforglemmelig oplevelse, at få sammen med min elskede hest og alle de skønne mennesker fra showgruppen. En oplevelse jeg kan leve højt på og se tilbage på med et kæmpe smil. Forhåbentligt vender vi tilbage igen næste år :-)

/Nete

Billeder fra Landsskuet 2013